Home / Καλλιτεχνική Γωνία / 18 παραστάσεις και 7 νέες συνεργασίες | πολιτισμός, θέατρο

18 παραστάσεις και 7 νέες συνεργασίες | πολιτισμός, θέατρο


Παρουσιάζοντας έναν σύντομο απολογισμό ο κ. Αναστασάκης ανέφερε ότι τη χρονιά που ολοκληρώνεται, υπήρξε αύξηση των θεατών κατά 40% σε σχέση με την περίοδο 2015-2016 και πάνω από 50% συγκριτικά με την περίοδο 2014-2015, αύξηση των εισπράξεων από τα εισιτήρια κατά 32%, ενώ μειώθηκαν οι αμοιβές των συντελεστών κατά 30%.

Σταδιακά αποπληρώνονται τα χρέη προηγούμενων ετών, ήδη έχουν εξοφληθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους ύψους 3.260.000 ευρώ και το συνολικό χρέος του Κ.Θ.Β.Ε., που τον Αύγουστο του 2015 ήταν 8.500.000 ευρώ, μειώθηκε σήμερα στα 4.500.000 ευρώ. Αναφορικά με τις νέες παραγωγές, επιστρέφει μετά από 14 χρόνια ο Κώστας Τσιάνος με την «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τον Οκτώβριο στη Μονή Λαζαριστών και μετά από 9 χρόνια ο Τάκης Τζαμαργιάς με «Τα Ορφανά» του Ντένις Κέλι από τον Απρίλιο του 2014 στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το Κ.Θ.Β.Ε. συνεργάζεται για πρώτη φορά με 7 νέους σκηνοθέτες, από τους οποίους ξεχωρίζει ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ο οποίος σκηνοθετεί το έργο του Ιρλανδού Χιου Λέοναρντ «ΝΤΑ», που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 με τον Μάνο Κατράκη. Τον ομώνυμο ρόλο στις παραστάσεις που ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2018 στο Θέατρο της Ε.Μ.Σ. ερμηνεύει ο Κώστας Σαντάς.

Οι Κορίνα Βασιλειάδου και Χάρης Πεχλιβανίδης σκηνοθετούν «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ με την Αγγελική Παπαθεμελή, η οποία επιστρέφει στο Κ.Θ.Β.Ε. μετά από 10 χρόνια, ο Τσέζαρις Γκραουζίνις το έργο του «Ρωσική Επανάσταση» που επιχειρεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρωσικής Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε στη δίνη της ορμής για την αλλαγή του κόσμου, ενώ ο Γιάννης Αναστασάκης το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Ο Διονύσης Τσακνής υπογράφει τη μουσική και η Λίνα Νικολακοπούλου τους στίχους των τραγουδιών για την «Αυλή των θαυμάτων», που σκηνοθετεί ο Κ. Τσιάνος, ενώ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών θα παρουσιαστεί το έργο του Ακη Δήμου «Οσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου και σε επανάληψη το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

Επαναλαμβάνονται επίσης «Τα ανεμοδαρμένα ύψη» της Εμ. Μπρντέ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και η «Οικογενειακή Γιορτή» σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Παράλληλα η Παιδική Σκηνή θα φιλοξενήσει την «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, η Νεανική Σκηνή το τολμηρό έργο «Σε εμένα μιλάς;» σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και παράταση Βρεφικής Σκηνής για τις ηλικίες από 8 μηνών μέχρι 4 χρόνων με την ιδέα της Κατερίνας Καραδήμα, που έχει τον τίτλο «Κοίτα!».

 

 

ΕΘΝΟΣ


About epilektika

x

Check Also

Πέθανε ο σεναριογράφος και συγγραφέας Λευτέρης Καπώνης | πολιτισμός

Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο ...

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com